• «Любіце кнігу, бо яна — крыніца мудрасці, ведаў і навукі, лекі для душы.» (Францыск Скарына)

Прокопович Игорь

     Паэт, краязнаўца, географ. Нарадзіўся 09.12. 1960 г. у г. Паставы. Закончыў Пастаўскую СШ № 2, геаграфічны факультэт БДУ і аспірантуру Нацыянальнага Інстытута Адукацыі.

 Преподает географию в СШ №1 и районной гимназии в городе Поставы.

Выдаў зборнікі паэзіі: “Рэха малітваў”(1993), “Намагнічаны космас”(1996), “Шляхі наканаванага бязмежжа”(1999), “Я Вас каханнем растрывожу…” (2005), “Луска вечнасці” (2005).

Аўтар кніг па краязнаўству: “Фізічная геаграфія Пастаўскага раёна”(1994), “Адкуль паходзяць назвы. Назвы рэк і азёр Пастаўскага раёна”(2000), “Крыжы і камяні”(2003), “Манькавічы” (2004) (у сааўтарстве), “Насельніцтва Пастаўскага краю” (2004), “Ваколіцы Паставаў” (2004), “Мястэчка каля пушчы: Груздава і ваколіцы” (2005)(у сааўтарстве). Аўтар тэкста фотаальбома “Паставы” (2006), укладальнік кнігі “Дзе Мядзелка песні пяе” (“Пастаўшчына літаратурная”)(2006). Творы друкаваліся ў шматлікіх рэгіянальных і рэспубліканскіх выданнях.

Член-карэспандэнт міжнароднай Акадэміі арганізацыйных і упраўленчых навук. Член Вучонага савета беларускага геаграфічнага таварыства. Фіналіст рэспубліканскага конкурсу “Настаўнік года-95”.

Жыве ў Паставах.

___________***___________

Библиография

1993 Рэха малітваў. Вершы
1996 Намагнічаны космас. Вершы
1999 Шляхі наканаванага бязмежжа. Вершы / Прадм. К.Камейшы
2003 Крыжы і камяні. Нарысы па гісторыі Пастаўскага краю
2005 Луска вечнасці. Вершы/ Ігар Пракаповіч ; маст. В. Драгунова
2006 Мястэчка над возерам: Задзеўе і ваколіцы / Ігар Пракаповіч, Ірына Заяц
2007 Калядны ранак. вершы / Ігар Пракаповіч ; (мал.: Зямчонак Н.)
2007 Паставы: гіст. хроніка горада / Ігар Пракаповіч
2007 «О Беларусь, мая шыпшына…» : на радзіме Уладзіміра Дубоўкі / склад.: І. М. Заяц, І. М. Пракаповіч
2007 Гута-Голбія : гіст.-геагр. нарыс Галб. краю / Мікалай Арэх, Ігар Пракаповіч
2009 Чароўны край — Пастаўшчына: гісторыка-краязнаўчыя нарысы / І. М. Пракаповіч
2009 Хірургічная адысея Дзядзькі Антона: паэмка / Ігар Пракаповіч ; маст. Іосіф Атрахімовіч
2009 Сонейка мае яснае… : паэзія / Ігар Пракаповіч ; маст. Наталля Зямчонак
2011 За смугою мінулых часоў : старажытная гісторыя і археалагічныя помнікі Пастаўскага краю / Ігар Пракаповіч
2011 Пошукі забытага шляху / Ігар Пракаповіч
2011 Снежны вэлюм шыпшыны : чорныя і белыя вершы : зборнік паэзіі / Ігар Пракаповіч
2011 Парфорснае паляванне ў Паставах : (аб дзейнасці Вышэйшай практычнай кавалерыйскай школы у пачатку XX ст.) / Ігар Пракаповіч
2013 1812. Вайна на Пастаўшчыне / Ігар Пракаповіч, Вадзім Шышко
2013 Назвы нашых мясцін / Ігар Пракаповіч
2013 Вышкі / Ігар Пракаповіч

из: http://mypostavy.by/lichnosti/prokopovich-igor-mihaylovich

1,852 просмотров всего, 10 просмотров сегодня

Метки: . Закладка Постоянная ссылка.

Оставьте свой комментарий